3+1

Speciale aanbieding op het koolstofarme H-iona cement

*Actie geldig van 18 juli tot 31 augustus 2022.

H-IONA, het koolstofarmste cement van Europa, voor iedereen toegankelijk.

Verkrijgbaar bij Ecobati in zakken van 25kg.

Eigenschappen van het H-IONA cement

Het H-IONA cement voldoet aan strenge prestatiecriteria. Het is een wit SSC 32.5 cement dat bestemd is voor allerlei soorten werkzaamheden.

H-IONA is ontwikkeld om meteen een oplossing te bieden voor de huidige milieu-uitdagingen, met behoud van onze natuurlijke grondstoffen en met een drastische vermindering van de CO2-uitstoot in de bouwsector.

Zijn koolstofvoetafdruk (CO2-uitstoot = 142kg/T) is met 6 gedeeld ten opzichte van een traditioneel CEM I-cement (CO2-uitstoot = 881kg/T).

Toepassingsgebieden

H-IONA is geschikt voor een groot aantal bouwtoepassingen, waaronder gewapend en ongewapend beton, industriële gebouwen, collectieve -en individuele woningen: standaard mortelmetselwerk en betonconstructies (funderingen, platen, palen, balken, dwarsbalken, lateien, enz.)

Eveneens geschikt voor civieltechnische -en grootschalige werken, beton voor landbouw, beton voor waterzuiveringsinstallaties en lichte prefabricage.

Samenstelling van het H-IONA cement

Hoofdzakelijk vervaardigd uit industriële nevenproducten, met name staalfabriekslakken, om natuurlijke grondstoffen te besparen. Deze staalfabrieksslakken worden gerecycleerd door ze zeer fijn te malen en vervolgens koud te activeren met behulp van HOFFMANN-technologieën.

0%-klinker koolstofarm cement

Traditioneel cement, bekend als portlandcement, wordt gemaakt van gemalen klinker. Klinker wordt verkregen uit kalksteen gewonnen uit steengroeven en die vervolgens in ovens verhit wordt tot 1450° gedurende 18 uur. Deze verwarmingsfase is verantwoordelijk voor 90% van de CO2-uitstoot veroorzaakt door cement. In tegenstelling tot andere cementen die als koolstofarm worden gepresenteerd, gebruikt Hoffmann Green Cement Technologies geen klinker. Hoffmann heeft een uniek ter wereld fabricageprocédé ontwikkeld, waarmee industriële nevenproducten koud geactiveerd worden. De grondstoffen worden op deze manier gespaard (geen kalksteenwinning), alsook de luchtkwaliteit (geen oven en geen schoorstenen) en de CO2-uitstoot wordt verminderd in vergelijking met traditioneel cement.

Meer informatie op: https://www.ciments-hoffmann.com/