Koudebruggen


De term "koudebruggen" naar delen van het gebouw waar de isolerende barrière gebroken is om redenen van de uitvoering Defecte of gebrek aan nauwkeurigheid in de vormgeving van het boek.

Let op: cstc.be eerder gebruik van de term constructieve node.De warmte kan makkelijk ontsnappen in deze gebieden. bruggen temperatuur zijn over het algemeen op het punt van de verbinding van verschillende  delen van de constructie: neus vloeren, dorpels boven de openingen, neus of schuifwanden in het geval van de isolatie binnen de revalidatie ...

In Frankrijk wordt geschat dat de thermische bruggen zijn meer dan 40% verspilling. Ze leiden tot de binnenkant van de muur een lokale daling van de temperatuur en maak gelegen koude plekken in het huis. Deze gebieden zijn ook een bron van ongemak voor de bewoners, omdat het menselijk lichaam zal koud voelen als de muren zijn koud, zelfs als de kamer lucht wordt verwarmd door.

Deze thermische bruggen kunnen worden verminderd door verbeterde isolatie binnen of buiten.

Bouw bijvoorbeeld waar men thermisch geëlimineerd overbruggen, blijk van een patroon.

Schema van het gebruik van de band in een kokosnoot "dekvloer"


Dit is het verminderen van de mogelijkheid tot koudebrug. Gebruik het meest voorkomende band van kokosnoot, die zijn vermogen om rot-proof (niet rot) worden belicht.

Klik op de afbeelding om te brengen gewezen op de isolatie!


schema en beton dekvloer strook van kokos


Samenstelling van de bodem woning op concrete voor thermische isolatie.

  1. Fermacell BA4 afwerking voor de wanden.
  2. Vloer (zoals onze bamboe) en de plint zal betrekking hebben op de ruimte voor de mogelijke uitbreiding van de vloer.
  3. Fermacell vloer of een muur van kalk / hennep (PF70 Tradical mix in 22kg Tradichanvre met 200 liter) of een zwevende dekvloer afwerking Trasskalk die kan voorkomen dat optrekkend vocht (wat waarschijnlijk niet nodig is in dit geval ).
  4. Geëxpandeerde kurk plaat die optrekkend vocht wordt voorkomen.
  5. Coco band die voorkomt koudebruggen, en is rot bewijzen we hier in het groen membraan van DA-S de Proclima, vastgelijmd aan de lijm ORCON afdichting.
  6. Binnenmuur, bijvoorbeeld blokken.
  7. Uiteindelijk, geëxpandeerde kurk plaat 5cm hier geplaatst in de vleugels. (U kunt de haak in het blauw beton dat de samenhang van de muur en break-drops te waarborgen, en de rode waterdicht membraan aan een regenwater te herstellen geïnfiltreerd)
  8. Buitenmuur, baksteen hier.
  9. Betonnen fundering.


Commentaar:De regeling hier wordt gepresenteerd alleen demonstratief de verhoudingen niet worden nageleefd. Er zijn vele oplossingen voor de oprichting van een dekvloer tegen het voorzien van thermische bruggen. neem dan contact op met onze consultants te bereiken samen en volgens uw behoeften en uw de begroting van de beste thermische en akoestische isolatie groen.
 

Meer informatie over constructieve nodes, en hun impact op de berekening van uw CPE door een erkende certificeerder. (Nu verplicht)