De lage energie woning in België voor de PEB


Voor de inkomsten in 2010 (aanslagjaar 2011).

De term lage energie woning, een huis gelegen in een staat  lid van de Europese Economische Ruimte die de vraag naar energie Totaal verwarming en koeling onderdelen moet blijven beperkt tot 30kWh / m geconditioneerde ruimte. (K30)

"Extract: Minder belastingen voor de lage-energie-woning, passieve en nul-energie van de Federale Overheidsdienst Financiën."

Bekijk een video van een verbouwing, omdat gebouwd is zonder isolatie naar een lage-energie-gebouwen. (in frans)

Wat belastingvermindering kan ik een huis voor weinig energie?


Het bedrag van de belastingvermindering bedragen voor aanslagjaar 2011 (inkomsten 2010) tot 420 euro per hoofd van de bevolking.

De lage energie woning, een paar principes:


Bioklimatologische architectuur, waarmee het potentieel van de zon maakt gebruik van (licht en energie), oriëntatie naar het zuiden voor ramen, erkers, etc.. Ook probeert de verschijnselen van oververhitting te voorkomen. die integreert de thuisbasis van het omliggende terrein. Het verplicht om een goed gebouwd te krijgen compact. En vereist een rigoureuze energiebalans. En dat door een dikke isolatie van 20 tot 40 cm indien nodig. Het vermijden van de absolute thermische bruggen. De luchtdichtheid zal de sleutel en worden uitgevoerd in de stand van de techniek. Het vereist een intelligente ventilatie, de inkomende lucht en uitgaande lucht en kruisen veranderen elkaars temperatuur door een warmtewisselaar, de overgang in de bodem kan ook verdienen enkele graden.

Home begroeide

Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen:

 

  • zonne-boilers
  • fotovoltaïsche zonnepanelen
  • wind

 

Het intelligent gebruik van energie:

 

  • apparaat apparaten met een laag energieverbruik
  • lage energie gloeilamp
  • efficiënte domotica (verlichting gecontroleerd door bewegingssensor ...)Maar er zijn ook wel efficiënter gebouwd: